FAQ


Vanuit de praktijk, worden wij nog wel eens geconfronteerd met zogenaamde vooroordelen.

Hieronder staan er een aantal.

Het heeft absoluut geen zin om de ramen te wassen, wanneer het regent

Als dit echt waar was dan zou glazenwassen in Nederland onmogelijk zijn, want volgens het KNMI valt er ieder jaar op zo'n 100 dagen regen. Gelukkig zorgt de regen, op een enkele uitzondering na, er niet voor dat het werk van de glazenwasser te niet wordt gedaan.

Het heeft absoluut geen zin om de ramen te wassen als de zon schijnt

Ook dit is gewoon mogelijk, zolang er maar voldoende water gebruikt wordt tijdens het wassen van de ramen.

Wassen met osmosewater zorgt ervoor dat de ramen vlekkerig opdrogen

Ook dit is een fabeltje, want voor vlekken is kalk in het water nodig. In osmosewater, ofwel gedemineraliseerd water zit echter geen kalk, of mineralen zodat dit niet opgaat en het wassen met gedemineraliseerd  water altijd schone ramen oplevert.

De borstel van het tele-wash-systeem veroorzaakt krassen op de ramen

Krassen worden meestal veroorzaakt door kleine steentjes of zand die in de borstels achterblijven. De borstels van het telewash-systeem zijn juist van een dusdanige kwaliteit dat deze geen zand of stenen vast houden. Bovendien wordt er gemiddeld 5 liter water per raam gebruikt en is praktisch al het zand al weggespoeld, voordat de borstel het glas raakt.

Wij hebben geen glazenwasser nodig, want ons pand heeft zelfreinigend glas

Zelfreinigend glas bestaat (nog) niet. Elk soort glas moet in principe periodiek gewassen worden. De term zelfreinigend glas komt van de zonnepanelen en is voor ongeveer 50% zelfreinigend. Zodoende moeten ook zonnepanelen periodiek gewassen worden.

Dat kan nooit goed schoonmaken, want er zit geen schuim in

Het is absoluut onzin dat met schuim schoongemaakt kan worden. De professionele reinigers zijn doorgaans (zeer) laagschuimend. De enige uitzondering hierop is de zogenoemde schuimreiniger. Maar deze is dusdanig specialistisch dat deze, naast de food sector, in de praktijk zelden of nooit bij u gebruikt zal worden.

Window Cleaning 1 Pictu

|  Privacy    Disclaimer  |  KvK  A’dam: 35013283   BTW nr. NL.8203.34.145.B.01   EBN.VCA 06-340-1   NACE code K 74.70